A fair taste

Vi tycker att det är viktigt att allt vi serverar på våra caféer inte bara smakar gott utan även ger en bra eftersmak. Därför har vi tagit fram ett eget varumärke; ”a fair taste”.

 

Vi på Condeco jobbar kontinuerligt, sedan många år tillbaka med att öka andelen ekologiska och Fairtrade-certifierade produkter i sortimentet. Vi har ett eget bageri med licens för att baka Fairtrade- och ekologiskt och har bl.a. Sveriges enda dubbelcertifierade chokladmuffins. Sedan september 2007 är allt kaffe Fairtrade- och ekologiskt märkt och all mjölk som serveras i vårt kaffe är ekologiskt. Valet att börja med Fairtrade-märkt kaffe var enkelt. För oss räckte argumentet "att barnen får gå i skola".

 

Förutom kaffe, mjölk och chokladmuffins, hittar du ett flertal Fairtradeteer, certifierad honung och socker i vårt sortiment. Våra goda chokladtryfflar och chokladbollar har vi gjort på Fairtrade-certifierat kakao och socker. Kycklingen vi serverar kommer från svenska gårdar och mjölken du får i ditt kaffe är ekologisk. Det finns även alternativ för dig som föredrar laktosfri mjölk eller sojamjölk. Våra goda muffins bakar vi alltid med rapsolja, som är ett lite nyttigare fett, färsk mjölk och riktiga ägg.

 

Detta är för oss a fair taste.

 

Fairtrade

Vill du läsa mer om Fairtrade? Kanske vill du veta hur du som konsument kan veta att det du köper är producerat under rättvisa förhållanden?
Klicka på Fairtradeloggan för att komma till Fairtrades hemsida